dijous, 2 de novembre del 2023

L'EPIC AL CARRER SANT ANTONI.

 RECORDS DE JOVENTUT.

Un diumenge, 4 d’abril de 1954, als patis de Can Julià de la Quadra (Sant Antoni 64) una colla d’amics, plegats sota el nom de Colla Tabola, inauguraven una pista poliesportiva per tal de poder-hi desenvolupar la seva màxima afició en aquells moments, el bàsquet.

A la foto: Josep Comellas, Francesc Carreras, Josep Ribé, Ventura, mn. Fiol, Esteve Sapés, Llorenç Padrós, Alfred Medina.

Quedo atent per si podeu fer alguna aportació.





Sis anys més tard, el 1960, un xicotet, JO MATEIX, de 15 anys tenia el plaer de poder-la gaudí, per bé que la colla Tabola, fusionada amb l’Optimista Club, havia passat a conèixer-se com EPIC (EPYC per ser més exactes).


L’any 1963, després de resultar molt malmesa la pista per culpa dels aiguats del 1962, i no deixant-nos l’Ajuntament del moment (no cauré en la temptació de dir Ajuntament franquista, però ho era i molt) de fer-hi cap reparació, amb l’excusa que aquell terreny estava afectat per la futura construcció del Parc de Vallparadís, ens vam veure obligats a abandonar el nostre estatge.


Allà vaig fer el meu pas a la majoria d’edat i no cal dir amb una munió de records inoblidables.

És per això que avui estic molt content d’haver pogut trobar aquesta publicació del dia de la inauguració.


Ah, oblidava explicar-vos que l’endemà de la nostra sortida de Can Julià de la Quadra, en aquell terreny que “no s’hi podien fer obres”, entraven les màquines ho enderrocaven tot, recordem una de les cases pairals més importants de Terrassa, i s’hi aixecaria aquell pàrquing tan horrorós que hi ha a mig carrer de la Quadra (Sant Antoni), pujant a la dreta.


Segons ens explica el Joaquim Verdaguer, l’any El 1910, un grup de pares terrassencs preocupats per l’educació dels seu fills crearen l’Escola Vallparadís que seguiria la línia de renovació pedagògica catalana de principis de segle. Van encarregar la direcció a Alexandre Galí Coll (Camprodon, Ripollès, 1886 - Barcelona, 1969)

L’escola es va instal·lar al local de Can Julià de la Quadra. Al pati d’aquesta escola va ser el primer lloc de l’Estat Espanyol on es va practicar l’esport del bàsquet i curiosament, al cap de 53 anys, era el bàsquet qui clausurava la masia de Can Julià de la Quadra.

Va quedar ben palès que la joventut els hi feia nosa.

Moltes gràcies a la Maria Lluïsa Carreras i Ferrando per l'aportació de noms del grup de personatges del dia de la inauguració.






PATRIMONI TERRASSENC PROTEGIT - ESGLÉSIES

 PATRIMONI TERRASSENC PROTEGIT - ESGLÉSIES El desembre de 1984 es redactava el Pla Especial de patrimoni històric, arquitectònic i ambiental...