dimarts, 2 de juny del 2015

UNA OBRA D'EN LLUÍS MUNCUNILL A LA VENDA !!!!

Atenció, en venda una obra d’en Lluís Muncunill!!! 



No, no es tracta de l’edifici que l’Agrupació Regionalista, veient les necessitats d’espai que tenia per tal  d’albergar les múltiples i variades activitats de la societat va plantejar-se, l’any 1906, construir amb amplis salons aptes per a la música, el teatre i per realitzar-hi conferències, i que va encarregar a l’arquitecte Lluís Muncunill, i que va ser inaugurat per la Festa Major, la diada de Sant Pere, a la placeta de Mossèn Cinto Verdaguer, amb la presència del diputat a Corts, Amadeu Hurtado.
Evidentment no és aquest l’edifici que està en venda. Aquest ja el van vendre els anys seixanta per construir-hi el nyap de Correus.



El que està en venda és una construcció que Lluís Muncunill va dissenyar a petició d’en Pau Botifoll, que el dia vint-i-vuit de setembre de 1893 presentava la sol·licitud del permís d'obres a l’Ajuntament, segons expedient d'obres OM152/1893




L'Ajuntament ho aprovava en sessió del ple del dia 5 d’octubre del mateix any.



I es ara, al cap de 122 anys, que teniu la possibilitat d’adquirir una construcció signada pel nostre estimat Lluís Muncunill. Està clar que no és una obra catalogada, però mireu, no deixar de ser un Muncunill.


Obra i fonts consultades:
Els Carrers de Terrassa l’Any 1900.- B. Ragón
Blog d’en Joaquim Verdaguer : http://joaquimverdaguer.blogspot.com.es/search?q=Agrupaci%C3%B3+Regionalista
Arxiu Municipal Administratiu de Terrassa
Arxiu Comarcal del Vallés Occidental –Arxiu Històric de Terrassa  




SABIES QUE...? Camí Fondo, carrer Cremat, Façana de la Catedral

    Sabies que...? CAMÍ FONDO Que el carrer del Camí Fondo deu el seu nom a què en aquest tram de carrer, entre la placeta de Saragossa ...