dissabte, 6 de novembre del 2021

TERRASSA - EL BLANC i NEGRE i JO.

 TERRASSA - EL BLANC i NEGRE i JO. (entrada primera)


Estem a l’estiu de l’any 1963, vacances de l’Escola de Pèrits i notes desastroses. El meu futur més incert que el resultat d’un partit del Barça actual (novembre 2021).

Per aquelles casualitats que es donen a la vida, em surt la possibilitat d’entrar a treballar a l’estudi de fotografia dels germans Bros, situat al carrer Major.

L’Antoni Bros, químic de carrera, fotògraf de grau superlatiu i amb vocació de professor, m’acull amb els braços oberts, i el laboratori també, i com que jo duia tres anys d’estudis químics em vaig adaptar ràpidament a productes com el monosulfur sòdic, la hidroquinona, el ferricianur potàssic, l’àcid acètic i altres químics bàsics per la confecció dels reveladors, fixadors i productes de virats.

I aquí començo a actuar al laboratori, els primers dos anys en blanc i negre, per després passar al color.

He de dir que els primers anys el 90% del que fèiem era en blanc i negre i virats varis com el virat a sèpia, a vermell o a blau.

Per tant queda clar que la meva entrada a l’apassionant món de la fotografia va ser a través del blanc i negre, B&W que en dèiem llavors.

I com que no vull renegar a aquest origen, aquí us deixo una mostra de l’apassionant món de la fotografia en BLANC i NEGRE.

Espero que ho gaudiu tant com jo ho he fet al seleccionar aquestes mostres. 




















Serveixi també aquest treball com a reconeixement i tribut al germans Eduard i Antoni Bros i Tusell.

A Terrassa, novembre de 2021.

@r.aroztegui


8 comentaris:

  1. Uns treballs excel·lents!
    Enhorabona!

    ResponElimina
  2. 👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻 genials!!

    ResponElimina
  3. Doncs, d'aquesta nova selecció, com que moltes són compartides amb l'anterior, Terrassa no té Color, només afegiré que, de les que són en aquesta i no eren a l'altre, les que més m'agraden són la del costat del mercat i la del Drac que menja pilotes. I que m'ha agradat molt tornar a veure les altres formant part d'un nou conjunt.

    ResponElimina
  4. Ui! Me n'he oblidat! També m'ha agradat molt la breu ressenya sobre els teus inicis a cal Bros. Moltes felicitats per una llarga i fructífera carrera en aquest mon de la fotografia.

    ResponElimina
  5. M' hen recordo molt del Antoni i el su germa Eduard a la tienda de fotografía i tambe del Rafael que hi treballave. L' Antoni va esser el meu entrenador de tenis taula en el Epic.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies per les teves paraules. Puc saber qui ets?

      Elimina

SABIES QUE...? Camí Fondo, carrer Cremat, Façana de la Catedral

    Sabies que...? CAMÍ FONDO Que el carrer del Camí Fondo deu el seu nom a què en aquest tram de carrer, entre la placeta de Saragossa ...