dijous, 1 d’agost del 2024

MIQUEL ESCUDER i les MÀQUINAS DE COSIR.

 

Sabíeu que....?

MIQUEL ESCUDER i les MÀQUINAS DE COSIR.

 Miquel Escuder ha quedat vinculat a la història industrial del país com la persona que va fabricar la primera màquina de cosir de tot l'Estat.

 Va néixer a Terrassa el 1835. Els seus biògrafs destaquen, entre altres coses, que no va ser exactament inventor, sinó un gran constructor mecànic amb molta empenta. Cal tenir en compte, però, que els productes Escuder estaven molt ben elaborats i el treball sobre ferro fos era molt superior que el dels altres productes que es trobaven al mercat en aquells moments. Quan Escuder va començar a fabricar les màquines de cosir l'any 1872, va crear el model Aurora, molt semblant al fabricat per Wheeler & Weber.

 Escuder va afegir uns complements que la van convertir en una màquina de luxe. La novetat, entre els productes d'Escuder. 

El nom d'Aurora prové de l'adopció com a logotip de la figura de la deessa romana del mateix nom que simbolitza l'aurora.

L'anunci va ser publicat al setmanari "La Revista" el dia 8 de setembre del 1878.







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

UNA LÀPIDA DE MARBRE AL RAVAL

 UNA LÀPIDA DE MARBRE AL RAVAL 12 de juliol 1.883. Estem a pocs dies de commemorar els fets del 22 de juliol del mil vuit-cents setanta-dos....